Hoger scoren in Google

Scoren op Google, wat betekent dat?

Veel ondernemers willen hun website hoger laten scoren in google. Wij horen dan ook vaak “mijn website moet hoger scoren in Google”. Als jouw website hoger in Google staat, is de kans groter dat je website vaker wordt bezocht door je potentiële klanten. Mensen zoeken op bepaalde zoekwoorden en klikken vervolgens op de weergegeven zoekresultaten, echter gaan bezoekers niet op de 5e pagina van de zoekresultaten kijken. De aantrekkelijkste posities op Google zijn de eerste drie zoekresultaten. Hoger scoren in Google betekent dus eigenlijk dat je website meer naar voren wordt gehaald bij het zoeken van bepaalde zoektermen op Google

Hoe kun je hoger scoren in Google?

Google heeft zo zijn eigen algoritmes bedacht hoe websites worden verdeeld in posities, deze algoritmes worden dagelijks aangepast. Niemand weet precies hoe deze algoritmes werken, dit doet Google om te voorkomen dat iedereen straks weet hoe je je website het hoogst in Google kan laten scoren. Echter zijn er natuurlijk wel een aantal standaard technieken hoe je je vindbaarheid op Google kunt verbeteren. De onderstaande factoren zijn van erg belang om beter vindbaar te worden in Google: 

  • Het is belangrijk om unieke en goede content te schrijven. Zonder goede content denkt Google dat de website niet interessant is, als gevolg een lagere ranking. 
  • Gebruik interessante afbeeldingen, let wel op dat deze afbeeldingen ook uniek moeten zijn. 
  • Laat een zoekwoorden onderzoek doen, met een zoekwoorden onderzoek heb je goed inzicht waar jouw potentiële klanten op zoeken. 
  • Zorg ervoor dat je website snel is. Langzame websites worden slechter gescoord op Google. 
  • Maak interne links. Dit wil zeggen dat je links moet toevoegen in de teksten die je schrijft. Deze links moeten wel, bij interne links, verwijzen naar je eigen website.
  • Maak externe links. Zorg ervoor dat jouw website op meerdere websites zichtbaar is, dit zorgt voor een betere vindbaarheid. 
  • Het is belangrijk dat je website technisch goed in elkaar zit, een website met veel technische fouten scoort niet goed in Google. 

Naast de bovenstaande punten zijn er nog veel meer factoren die invloed hebben op het hoger scoren in Google.

Progress omhoog scoren in google

Uitbesteden van Google ranking

Hoger scoren in Google kost tijd, energie en je hebt de juiste kennis nodig. Veel ondernemers kiezen ervoor om deze werkzaamheden uit te besteden. Wij hebben altijd een gespecialiseerd team voor jou klaar staan om jouw website hoger te laten scoren in Google. Daarnaast bieden wij verschillende online marketing pakketten aan die voor elk bedrijf geschikt kan zijn. 

Scoor hoger in Google, dat kan bij ons al vanaf €189,95 per maand.