Apps laten ontwikkelen

Wat zijn apps?

Apps zijn software programma’s die op de telefoon, smartwatch of andere mobiele apparaten draaien. Deze software wordt onder andere gebruikt om gebruikers snel, makkelijk en overzichtelijk informatie te geven.  Mobiele apps kun je onder andere downloaden via de AppStore of de PlayStore. Mobiele apps kun je zonder technische kennis niet zelf ontwikkelen, daarom laten de meeste mensen apps ontwikkelen door een gespecialiseerd software bedrijf.

Wat zijn nou de kosten van apps?

De kosten van een app hangen af van een aantal factoren. De ontwikkelaar vraagt altijd eerst wat de app precies moet kunnen en of deze op verschillende platformen beschikbaar moet zijn, op basis van deze antwoorden kan de ontwikkelaar een prijsopgave maken. Dan nog is het voor een ontwikkelaar moeilijk te zeggen wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. Dit komt voornamelijk omdat elke functionaliteit weer anders is, daarnaast weet een app ontwikkelaar nooit precies wat hij tijdens het ontwikkelproces tegen gaat komen. Wel weten we dat sommige apps tussen de €5.000 en €100.000+ kunnen kosten. 

 

Waarom zou je apps laten ontwikkelen?

Mobiele apps laten ontwikkelen doen meestal bedrijven, dit komt omdat particulieren gewoon niet het budget hebben om apps te laten ontwikkelen. Bedrijven kunnen zich met apps onderscheiden, innoveren en hun interne processen verbeteren. Ook worden apps steeds meer ontwikkeld voor startups, die bijvoorbeeld een nieuw product in de markt willen lanceren. 

De verschillende soorten van apps

Je hebt apps in verschillende kleuren, het aantal functionaliteiten maar ook in soorten. De kosten van apps laten ontwikkelen is ook zeer beïnvloedbaar door het type app die je kiest. Binnen apps heb je de volgende soorten: 

  • Native app: een native app is een app die alleen op de onderdelen draait van het gekozen platform (Apple of Android). Indien er aanpassingen moeten worden gedaan, dient de app altijd geüpdate te worden. 
  • Web app:  een web app is een app die niet afhankelijk is van een bepaald platform, vaak is dit gemaakt met JavaScript en Html. Indien er aanpassingen moeten worden gedaan, hoeft de app niet geüpdate te worden.
  • Hybride app: een hypride app is een combinatie van een web app en een native app. Deze app bevat sommige onderdelen web en sommige native. Indien er aanpassingen worden gedaan dient de app altijd geüpdate te worden.  
  • Cross-Platform app: een cross platform app is een app die vanuit één ontwikkelstudio voor beide platformen (Apple en Android) ontwikkeld kan worden. Dit scheelt veel tijd omdat de ontwikkelaar de app niet voor beide platformen (Apple en Android) apart hoeft te ontwikkelen. Apps laten ontwikkelen via deze methode bespaart dus tijd en een hoop kosten.

Heb jij ook plannen om een app te laten ontwikkelen? Of heb je een idee en wil je met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met je mee!